Har du bemærket at når du søger efter noget i google er siden opdelt med resultatet af din søgning i venstre side, og de fylder ca 70 % af siden? Og ude i højre margin, er der en række annoncer. De kaldes adwords, og det er folk der annoncerer via google, i et forsøg på at få besøgende til deres hjemmesider.

De samme annoncer, når de vises på andre hjemmesider hedder adsense. Og det koster ikke annoncørerne noget at få deres annoncer vist på en masse hjemmesider med mere eller mere relevant indhold. Når jeg skriver mere eller mindre relevant skyldes det at hvis der ikke er nogen der har annoncer der passer perfekt til indholdet af din hjemmeside, så vil google finde de mest relevante.

Selvfølgelig får annoncørerne ikke gratis trafik til deres hjemmesider, men det er gratis at få vist annoncerne, først når nogen klikker på en af disse adwords annoncer, vil google registrere en transaktion, både hos annoncøren, og på den adsense konto der evt. er knyttet til annoncen.

På den måde får annoncørerne kun relevante kunder, da man forventer at du klikker en annonce fordi indholdet fanger din opmærksomhed, og derfor er du en relevant kunde.
Det betyder faktisk at alle der har en blot rimeligt fornuftig hjemmeside, kan tilmelde sig adsense programmet, og begynde at tjene penge på deres hjemmesider.
Du vil få en ikke nærmere defineret procentdel af hvad google bon’er kunden for, hvor meget er ikke oplyst, men mange gæt ligger i 50-80% rangen.

Det gode ved google adsense er at du vil kunne tilpasse farverne, og hvorvidt du vil have rammer omkring annoncerne, og derfor med lidt snilde kunne indpasse dem på din hjemmeside, sådan at de stort set bare ligner det øvrige indhold på din hjemmeside, på den måde får du lidt flere til at klikke igennem. En anden fordel ved denne inkorporering af annoncerne, er at de ikke er generende for dem der besøger din side, det er ikke store blinkende bannere, blot små ubetydelige tekstannoncer i de fleste tilfælde.

Når du benytter Google’s adsense annoncer, kan du ikke helt selv vælge hvem der annoncerer på dine sider, dog har du mulighed for at gå ind på din konto, og udelukke specifikke domæner far at annoncere, det er en fin mulighed, hvis man synes at der vises ukurante, eller stødende annoncer på ens side.

Det er ikke fordi du kommer til at blive millionær på en enkelt side med et par annoncer, men hvis du bygger en side op, ved jævnligt at udbygge sideantallet, og derved skaber en lind strøm af trafik, er der mulighed for at tjene en pæn ekstra skilling hver måned, og gør du rigtigt meget ud af det, er mængden af sider du har, og hvor mange besøgende du får, afgørende for hvor meget du kan tjene ad denne vej, google begrænser dig ikke, medmindre du søger at manipulere søgeresultaterne ved at fuske.

Du kan tilmelde dig google adsense så snart du har en hjemmeside, så vil google gå siden igennem, og vurdere om de kan acceptere den, og er din side som sagt bare rimelig, så bliver du også accepteret som partner. Grunden til at de går din side igennem først, er at de ønsker tilfredse kunder, og jo bedre resultater deres annoncører får af de kunder der kommer igennem annoncerne, jo mere tilfredse er kunderne, og derudover vil de jo gerne vide hvem de samarbejder med, du bliver jo googles repræsentant når du bliver accepteret i adsense programmet.