En af de simpleste måder at tjene penge på nettet på er at bygge hjemmesider, og skaffe links til disse hjemmesider, dette indlæg vil gå lidt i dybden med mulighederne ved et sådant projekt.

I dag er det ikke svært at lave hjemmesider, og der er masser af muligheder for at få hjælp til at lave dem. Du er dog først nødt til at skaffe dig et domæne, og et webhotel.
Et domæne vil sige en adresse som er det folk skriver i adresselinien i deres browser, som er det computerprogram du bruger til at gå på Internettet med. Og et webhotel er den computer som din hjemmeside ligger på, der hele tiden er tændt og tilsluttet Internettet, ellers kan folk jo ikke se din hjemmeside. Men allerførst vil det nemmeste være at skaffe dig et webhotel, og det finder du ved at gå til google og skrive webhotel.

Tag ikke det første det bedste resultat, men se på nogle stykker, der er mange forskellige muligheder, for både danske og udenlandske webhoteller. Det være sig både prismæssigt, hvor priserne kan variere ret meget, jeg har set priser der hedder kr. 9 pr. måned, men også 50 og 100 nogen steder, og hvis du vil tjene penge på hjemmesider, er du også nødt til at tænke i udgifter, jo mindre udgifter, jo større overskud.

For at give dig en fornemmelse for hvad du kan tjene på hjemmesider kan jeg sige at hvis du bruger googles adsense program, og får en hjemmeside der har måske 50 daglige besøgende, vil du normalt få et sted imellem 10 og 30 % der klikker på dine annoncer, så lad os tage et gennemsnit der hedder 20 % klikker på dine annoncer, hvilket vil sige 10 klik om dagen, det er ikke urealistisk, hvis du laver din side ordentligt, og sørger for at inkorporere annoncerne så de ikke skriger annonce, men er en del af designet af siden.

Med 10 klik om dagen, skal vi så til at se på hvor meget du kan tjene på et klik, og dermed hvad du kan tjene af penge på din hjemmeside. Du får en ikke nærmere defineret procentdel af hvad google får for det pågældende annonce klik, og det beløb kan variere fra $0.05 og helt op til $100, det sidste er dog ret usædvanligt, og jeg har endnu ikke set danske søgeord der koster så meget for en topplacering hos google.

De fleste af mine sider ligger med et gennemsnit på $0.30 - $0.50 og lad os bare sige at du tjener $0.30 pr. klik, hvilket ganget med 10 klik vil sige $3 om dagen, ganget med 365 er lig med $1095 om året pr. domæne, og selvom $3 om dagen ikke lyder af meget, er det penge der når du først har lavet siden, fået den optimeret i googles søgeresultater, kræver meget lidt vedligeholdelse, og pengene bliver bare ved med at komme, uden at du stort set rører en finger.

Hvis du laver 50 af disse sider, vil du altså få $50.000 om året, uden ret meget arbejde, og så er det at det begynder at blive interessant… Men en lille advarsel før du bliver alt for opstemt, det vil kræve en del tid, og en hel del arbejde at nå dertil, men det er absolut muligt, og også muligt at tjene endnu mere, tænk bare hvis en enkelt af dine sider med 10 daglige klik gav $2 pr. klik? Eller hvis du kunne få 1000 besøgende om dagen og 200 klik? Af $1 så ville du have skabt en levevej, som du med tiden vil kunne leve endda rigtigt godt af…

Der vil komme flere indlæg her på sitet der giver flere oplysninger om at tjene penge online, og jeg arbejder på en E-bog der vil guide dig fra start til slut med at skabe en hjemmeside der kan tjene dig penge… Stay tuned